Broodje gefrituurde oesterzwam met Bikl Mosterd & Dille schijfjes augurk


Hou maar op met zoeken, het perfecte broodje is gevonden! Hier het recept: 

Benodigdheden voor 2 personen: 

Bikl Mosterd & Dille schijfjes augurk
235 ml karnemelk
1 eetlepel hete saus, zoals bijvoorbeeld Frank's Red Hot. 
200 gram bloem
1 eetlepel cajun mix
1 theelepel bakpoeder
200 gram oesterzwammen
4 zachte witte bolletjes
wat blaadjes sla, bijvoorbeeld ijsbergsla of botersla. 
3 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayo
scheutje Bikl-sap
verse kruiden die je lekker vindt, bijvoorbeeld dille, bieslook en/of peterselie
een frituurpan + liefst arachideolie maar je kan elke olie gebruiken die je wilt 

Bereidingswijze: 

Maak als eerste de saus: meng de yoghurt met de mayo, Bikl-sap en verse kruiden. Voeg zwarte peper en zout naar smaak toe. Pas op dat je het niet te zout maakt, de oesterzwammen zijn ook al zout. 
Verwarm de frituur voor op 190 graden Celsius.
Meng in een brede schaal de karnemelk met de hete saus.
In een andere brede schaal meng je de bloem, cajun mix en bakpoeder. 
Als je hele grote oesterzwammen hebt, scheur ze dan door de helft. Niet al te klein want die verdwalen in de frituur.
Doop de oesterzwammen in de karnemelk, daarna in de bloem. Zorg dat de karnemelk en de bloem de oesterzwam goed bedekken. Als je van een lekker dik krokant korstje houdt doop je het nog een keer in de karnemelk en daarna weer in de bloem. Als je liever een dunner korstje hebt hou je het bij een keer dopen. 
Doe de oesterzwammen in de frituur, en zorg dat de pan niet te vol wordt. 
Bak ze in ongeveer 5 minuten goudbruin. Als je nou ziet dat ze niet gelijkmatig bruin worden draai ze dan voorzichtig om in de frituur.

Beleg je met broodje met wat sla, de gefrituurde oesterzwammen, Bikl Mosterd & Dille schijfjes en yoghurtsaus. Eventueel kan je ook nog wat hete saus er op doen. 

Eet smakelijk! 

PS: dit recept is heel makkelijk veganistisch te maken, vervang de karnemelk door ongezoete plantaardige melk en voeg wat appelciderazijn toe, en vervang de yoghurt en mayonaise door plantaardige alternatieven.  


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd