Recepten RSS



Recepten voor broodjes met rode ui zoetzuur

Rode Ui Pickle Kip Caesar Broodje: Gegrilde kip, verse sla, Parmezaanse kaas en rode ui pickles op een ciabattabroodje met Caesar dressing. Surinaams Broodje Kipkerriesalade: Kipkerrie salade met rode ui pickles en evt. hete peper op een Surinaams of Turks broodje.   Broodje Tonijnsalade: Knapperig broodje met tonijnsalade met topping van rode ui pickles.   Geitenkaas en Rode Ui Pickle Panini: Geitenkaas, rucola, walnoten en rode ui pickles op een rustiek broodje, gegrild tot knapperig.   Zalm en Rode Ui Pickle Bagel: Gerookte zalm, roomkaas, komkommer en rode ui pickles op een volkoren bagel.   Mediterrane Rode Ui Pickle Wrap: Geroosterde groenten, feta, olijven en rode ui pickles in een volkoren wrap.   Brie en Rode Ui Pickle Croissant: Gesmolten...

Lees verder



Fried Bikl pickles

Beroemd in Noord-Amerika: fried pickles! Wij hebben het getest en vonden het heel lekker. Zie hier het recept:  Benodigdheden: 1 zakje Bikl Mosterd & Dille augurkenschijfjes1 kop karnemelk1 kop bloem1 eizout en pepereventueel wat cayennepepereen frituurpan + arachideolie (mag ook een andere olie zijn als dat je voorkeur heeft) voor de ranch saus: 1 deel mayo1 deel yoghurt1 deel zure roomzout en peperbieslook, dille, peterselie of andere verse kruiden die je lekker vindt Bereidingswijze: Meng alle ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper. Zet de frituur aan op 190 graden Celsius. Meng in een kom de bloem met een snuf zout en peper, eventueel ook met de cayennepeper. Kluts in een andere kom het ei met de karnemelk. Laat de augurkenschijfjes...

Lees verder



Broodje gefrituurde oesterzwam met Bikl Mosterd & Dille schijfjes augurk

Hou maar op met zoeken, het perfecte broodje is gevonden! Hier het recept:  Benodigdheden voor 2 personen:  Bikl Mosterd & Dille schijfjes augurk235 ml karnemelk1 eetlepel hete saus, zoals bijvoorbeeld Frank's Red Hot. 200 gram bloem1 eetlepel cajun mix1 theelepel bakpoeder200 gram oesterzwammen4 zachte witte bolletjeswat blaadjes sla, bijvoorbeeld ijsbergsla of botersla. 3 eetlepels Griekse yoghurt2 eetlepels mayoscheutje Bikl-sapverse kruiden die je lekker vindt, bijvoorbeeld dille, bieslook en/of peterselieeen frituurpan + liefst arachideolie maar je kan elke olie gebruiken die je wilt  Bereidingswijze:  Maak als eerste de saus: meng de yoghurt met de mayo, Bikl-sap en verse kruiden. Voeg zwarte peper en zout naar smaak toe. Pas op dat je het niet te zout maakt, de oesterzwammen zijn ook al zout. Verwarm de frituur...

Lees verder



Maak je stamppotten extra lekker

Zuur en stamppot zijn een perfecte combinatie. Omdat je ook het sap van Bikl kunt gebruiken, zijn er nog meer mogelijkheden. Mosterd & dille schijfjes zijn een perfecte combinatie bij stamppot boerenkool. Rauwe andijvie stamppot? Voeg dan een heel klein scheutje sap toe van mosterd & dille. Of rozemarijn & knoflook als je een mediterrane toets wil geven. Ook lekker in een stamppot prei, roomkaas en rauwe ham. Hutspot krijgt een verrassende toets met onze pickles steranijs & citroengras. Ook het sap past daar goed bij, maar gebruik het met mate. Ook kun je dit proberen met zoete aardappel puree of stamppot. Misschien heb je zelf ook nieuwe toepassingen? Deel ze op Instagram en laat het ons weten (@biklfoods) en...

Lees verder